2011. április 1., péntek

Kutassunk Bagdy Emőkével

Aki tavaly volt a Nemzetközi Babahordozó Héten, Budapesten, a Kesztyűgyárban az halhatta, amint Bagdy Emőke kérte a segítségeteket egy kutatáshoz, melyben fókuszban van a szülés, a szoptatás, a hordozás és az alvás/együttalvás is. Ez most online formában elkészült!
Nagy lehetőség ez, hogy megosszátok a tapasztalataitokat! Sok tévhitet és előítéletet, melyeknek nincs tudományos alapja, remélünk majd így eloszlatni.

Az alábbi linkekre kattintva érhető el a kérdőív! Kérlek, mind a három kérdőív részt töltsétek ki! Egy részt kitölteni kb 30 percet vesz igénybe és a jelszó segítségével a többi rész másik időpontba is kitölthető. Figyelmesen olvassátok el a feladatot és a válaszokat gondolják át (pl Igaz vagy nem igaz tipusú állítások esetén nehogy az ellenkezője maradjon benn válasznak, mint amit szeretnének írni). Fontos tudni, hogyha bezárjátok a kérdőívet elküldés előtt, akkor a munka kárba vész, nem mentődik!
Ha bármi kérdés felmerül bennetek, kérdezzetek, igyekszem válaszolni.

Íme az eredeti felhívás és a linkek:
Kedves Édesanya!
Ha Önnek van legalább 6 hónapos, és legfeljebb 4 éves korú gyermeke, akkor arra kérjük, hogy ossza meg velünk a tapasztalatait. Minden élmény nagyon fontos számunkra, mivel vizsgálatunk azt a célt szolgálja, hogy hasznos tudnivalókkal támogassuk a várandós édesanyákat és a csecsemőiket nevelő szülőket, gyermekük egészséges fejlődésének tudatos elősegítésében. Ehhez szükséges a hazai szokásokat és helyzetet felmérnünk. A kutatást Prof. Dr. Bagdy Emőke vezeti, aki ezúton is hálásan köszöni mindazoknak az édesanyáknak a kutatáshoz való értékes hozzájárulását, akik a kérdőívet kitöltik. A vizsgálatot a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének Etikai Bizottsága engedélyezte. A feldolgozásnál az adatvédelmi szabályok szerint járunk el, az anonimitás biztosított. Köszönjük a fáradozását!

Az alábbi linkekre kattintva érhető el a kérdőív! Kérjük, mind a három kérdőív részt töltsék ki! Továbbá arra kérjük, hogyha tehetik küldjék tovább Rokonaiknak, Ismerőseiknek, Barátaiknak, hogy minél több Édesanyához eljuthasson a kérdőív!

Köszönjük!

Indító link az első űrlaphoz: www.bansagi.hu/gyermek/gyermek1.html

Indító link a második űrlaphoz: www.bansagi.hu/gyermek/gyermek2.html

Indító link a harmadik űrlaphoz: www.bansagi.hu/gyermek/gyermek3.html